WhatsHelp Chat Button

10

 

Izbira jezika

Darilni bon

presentDarilni bon

preberi več

Hitri kontakt

ne pozabi - klic preko whats'up je brezplačen in hitrejši od tipkanja ;)
whatsapp-logo viber
GSM: +386 64 145 260 

email: info@watersports.si
http://www.watersports.si

 

 

potapljaški shark week v južni afriki 

 

VRHUNSKA POTAPLJAŠKA EXPEDICIJA NA JUG AFRIKE s pričetkom 26. oktobra 2020

 

 
Naš program vključuje štiri potapljaške dni po dva potopa vsak dan, en prosti dan Umkomaas (Aliwal Shoal) in nočni obisk živalskega parka. Pomembno je vedeti, da se potapljanje v JAR prične zgodaj zjutraj, saj so kasnejše razmere morja praktično nemogoče za potapljanje in nočno potapljanje ni možno!
 
V zakup je potrebno imeti, da imamo v popoldaneskem času po potopih precej prostega časa, ki je kot nalašč za druge aktivnosti na kopnem. V sodelovanju z lokalnim vodičem si bo moč ogledati krokodiljo farmo, kwazulu kulturno vas, igrati golf, obiskati Duban ali enostavno obiskati lokalne restavracije. Prav tako imamo en prosti dan, ki si ga je smiselno splanirati že vnaprej!

 
***Osnovni del programa vsebuje potapljanje v Aliwal Shoal in Protea bank je enostavno fantastično. Na potopih je moč srečati Kitovce in ostale zanimive prebivalce podvodnega sveta. Obiskali bomo samo najboljše potapljaške lokacije, kot tudi izvedli potop s morskimi psi, ki jih hranijo z ribami iz vedra.
 
Vzorčni film:

 
 
 
 


***Druga opcija nadgraditve potapljanja poleg regije Aliwal shoal vsebuje tudi Sodwana bay. Le-ta vključuje bolj severno pozicionirane potapljaške lokacije Južne Afrike, kot tudi najbolj južne koralne grebene. Morje se pričakuje tu 2-3°C bolj toplo, in je bolj bogato s koralami, a žal ni videti morskih psov. Potapljaške lokacije na koralnem grebenu so enostavno FANTASTIČNE!


***Zadnji, tretji del nadgraditve pa je raziskovanje Cape Towna. Moč ga je kombinirati pred ali za obema programoma in seveda ni obvezujoč.
 
 
Ok, iz uvoda gremo sedaj v detajle ;)

Tri opcije:
 • 7 noči (potapljanje Aliwal Shoal, Protea Banks in ena noč v Hluhluwe Game Reserve - nacinalni park kjer si ogledam kopenske živali - zebre, leve, ....)
 • 9 noči (potapljanje Aliwal Shoal, Protea Banks in ena noč v Hluhluwe Game Reserve - nacinalni park kjer si ogledam kopenske živali - zebre, leve, ....)
 • 3 noči - obisk Cape Town (Clifton Beach, Hout Bay Town, Table Mountain, Cape of Good Hope)


1. Osnovni program:

Potapljanje Južna Afrika Diving 
7 noči (potapljanje Aliwal Shoal, Protea Banks in ena noč v Hluhluwe Game Reserve - nacionalni park kjer si ogledamo kopenske živali - zebre, leve, ....)

Sicer sorazmerno kratek izlet a skriva največje atrakcije Južne Afrike, ki si jih bomo ogledali skozi 8 fantastičnih potopov v Aliwal Shoal in Protea bank, kot tudi izvedli potop z morskimi psi, ki jih hranijo z ribami iz vedra. Konec oktrobra je pravi čas za izpeljavo te avanture in nam daje veliko možnost da naletimo na Ragged tooth sharks, Humpback whales in Hammerhead sharks. Obiskali bomo tudi najstarejši nacionalni park Hluhluwe–Imfolozi, kjer si bomo ogledali divje živali v njihovem naradnem okolju. Big Safari Five je planiran skozi dva safarija, ki si jih ogledamo z jeepi in avtobusom. 
 
Program po dnevih:
 
DAN 1 
Prihod na mednarodno letališče v Durban. Za vstop v JAR po podarkih MZZ Slovenci potrebujemo vizum, ki si ga najlažje uredimo na veleposlaništvu na Dunaju, kar preko pošte. Sledi organiziran prevoz do namestitve v Umkomaasu, kjer bomo preživeli štiri potapljaško - razburljive dni. Nastanitev v hotelu Blue Ocean Dive Resort - šest dni, tipa polni penzion.

DAN 2-5
Zajtrk v resortu. Po zajtrku organiziran prevoz potapljačev na potapljaške lokacije. Dva potopa / dan tipa stene, morski psi, potopljeni objekti. Pričakovan prihod v resort okrog 12 ure. Popoldan prosto ali možnost različih izletov v bljižnji okolici - doplačilo.

potapljanje JARPotapljaška lokacija Aliwal Shoal 
je kamniti zid lociran v bližini mesteca Umkomaas oz. cca. 50km južno od Durban. Izgled je podoben siru z večjim številom malih jam in kanalov. Zaradi množice močnih tokov in oddaljenosti le-ta privablja večje število predatorjev - morskih psov in velikih rib.

Naš potapljaški program vsebuje potapljane na lokaciji Produce kjer je na ogled atraktiven zid ali potopljeni objekt - wreck. Prav tako se bomo srečali iz oči v oči z atraktivnimi Ragged tooth sharks (saber-toothed sharks), black-tip sharks, tiger sharks. Ne bo manjkalo velikih grouperjev tudi do dva metra velikih, želv, rayov, delfinov, grbatih kitov, mante, kladivarice. Na ogled bo tudi makro program z malimi polžki -  nudibranchs in preostalimi prebivalci zidov, kot npr. paper in frog fish.

Program sam vsebuje tudi potop z morskimi psi (tiger shark in ostali ), ki jih hranijo z ribami iz vedra in dva potopa v območju Protea Banks (prava sezona za hammerhead shark).

 

DAN 6
Prosto, počitek. Za doplačilo je možno narediti dodatne potope.

DAN 7
Po zajtrku odjava iz resorta. Prevoz do Nationalnega parka Hluhluwe–Imfolozi (okrog 300 km). Krajši postanek in kosilo, ki ni vključeno v paket. Spanje v Hilltop Camp, ena noč, tipa polpenzion. Prevoz z avtobusom in ogled najstarejšega nacionalnega parka v Afriki Hluhluwe-Imfolozi National Park. Park imenujejo v angleščini tudi Big African Five - velikih afriških pet: Afriški slon (African elephant), Beli nosorog (white rhinoceros), Bivol (buffalo),Lev (lion) in Leopard. Poleg njih je na ogled množica drugih živali - Nilski krokodil, Povodni konj, Gepard, Pikasta hiena, Šakal, Žirafa, Zebra, Opice, različne želve, kače in še in še.

DAN 8

Zgodaj zjutraj odhod z jeepi v nacionalni park in po zajtrku odjava iz namestitve. Skupinski odhod na letališče Durban.
-----------------------------------------------------------------------------------
 
1. Nadaljevalni program:

Potapljanje - 13 potopov Južna Afrika Diving 9 noči (potapljanje Aliwal Shoal, Protea Banks, Sodwana Bay in ena noč v Hluhluwe Game Reserve - nacinalni park kjer si ogledam kopenske živali - zebre, leve, ....)

Začetni del programa je isti kot osnovni program, se pravi 5 noči v Aliwal Shoal + 3 noči v Sodwana Bay:
 
DAN 1 - DAN 5
glej osnovni program
 
DAN 6
Zgodnji zajtrk in odjava iz Blue Ocean Dive Resort (Aliwal Shoal). Skupni prevoz do 400 km oddaljenega Sodwana Bay skozi pisano okolico, ki nas bo spremljala ob poti. Spanje tipa bed & breakfast v Reefteach Lodge, tri noči.

DAN 7-8
Po zajtrku bomo v dveh dveh opravili pet fantastičnih potopov v Sodwana Bay. Po potopu prevoz do namestitve, prosto. Čas je možno izkoristiti za druge aktivnosti ali dodatne izlete.

Potapljaška lokacija  Sodwana Bay – je edina tropska potapljaška lokacija, ki skriva spektakularne potope v Južni Afriki. V njeni bližini se prav tako nahaja Nacionalni park kilometrov dolgih prelepih plaž, pokritih z belim peskom, na obali Indijskega oceana na meji z Mozambikom. Same potapljaške lokacije so zahtevne in se bomo vozili s čolni preko visokih valovov. Pogoji, ki bodo pa prinašajo potope edinstvene v podvodnem svetu. To območje je znano tudi po največjih peščenih obalnih sipinah na svetu, ki so jih ustvarili prazgodovinski ocean Thetis in najjužnejši koralni grebeni na svetu. Zraven obale lahko vidite morske pse, delfine, mante in kite, velike morske želve in predstavnike makro sveta - nudibrandge - polžki, morske konjičke in drugo.

DAN 9
Po zajtrku odjava iz namestitve. Prevoz z avtobusom do 100 km oddaljenega Nacionalnega parka Hluhluwe–Imfolozi. Po postanku in kosilu, ki ni del programa nadaljujemo pot do nastanitve Hilltop Camp. Prespali bomo eno noč, tipa zajtrk in večerja. 

DAN 10
Zgodaj zjutraj odhod z jeepi v nacionalni park in po zajtrku odjava iz namestitve. Skupinski odhod na letališče Durban.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Najboljše potapljaške lokacije
 
Aliwal Shoal
The Produce wreck - trgovska ladja, ki je prevažala melaso in je potonila leta 1974. Globina - 16-32 m. To mesto obišče sedem velikanskih gruoperjem, ki živijo v razvalinah ladje. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!

Cathedral - impresivna skala v obliki kupole katoliške cerkve. Peščeni morski psi so pogosti. Največja globina 27 m. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!

Raggies Cave - je labirint podmornice, ki ga tvorijo skalnate izbokline, nadstreški, mrtve uličice in številne ravnine, priljubljeno mesto za peščene morske pse (reggae). Največja globina 18 m. Zahtevana kvalifikacija: OWD!

Protea Banks
Največja globina 30 m. Nahaja se 7,5 km ob morju z dolžino 6 km in širino 800 m. Leži na globini med 27 in 40 m. Potapljači na južni in severni del grebena prihajajo v kraj, da bi občudovali različne vrste morskih psov, vključno s kladivaricami, tigri in morskimi psi (biki). Poleg tega potapljače očarajo ogromne skupine rumeno-plavutnei tune in barakude. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!

Sodwana Bay
2 Mile Reef – najbolj priljubljeno mesto, ki se razteza 2,5 km proti severu in je sestavljeno iz številnih manjših mest. Ogromno število morskega življenja: do danes je bilo zabeleženih že več kot 1200 vrst rib. Povprečna globina je 12 m. Zahtevana kvalifikacija: OWD!

5 Mile Reef - ploskovni greben s spektakularnimi korali v obliki bizarno zavitih jelenovih rogov. Globina približno 21 m. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!

7 Mile Reef - slikovito pobočje, bogato s floro in favno, zaradi česar je ta greben eden najbolj obiskanih. Ogromne jegulje in želve, pa tudi morske igle - še zdaleč ni popoln seznam lokalnih prebivalcev. Globina od 17 do 22 m. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!

9 Mile Reef - zelo barvita pokrajina z veliko jamami in hribi. Glavna znamenitost tega mesta je "zeleno drevo" - višina koralne stene 2,5 m. Največja globina je 21 m. Zahtevana kvalifikacija: AOWD!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3. Cape Town (se lahko kombinira s 7 ali 9 dnevnim programom)
Obisk Plaže Clifton, mestece Hout Bay, Table Mountain, Cape of Good Hope + en dan potapljanja z Great White Sharks v zalivu Gansbaai Bay - program tri dni.
 
DAN 1
Lokalni let Durban -  Cape Town. Prevoz do namestitve Dolphin Inn guest house, tri noči tipa bed & breakfast. Obisk spektakularne gore Table Mountain, z žičnico, ki poteka preko zaliva Cape Town (v primeru vetra lahko žičnica ne obratuje). V tem primeru se program prestavi na naslednji dan.

DAN 2
Potapljaški dan. Great White sharks OR Cow sharks (7-gill) + seals (pozor Great White ni vedno moč videti).
Zgodaj zjutraj odhod v zaliv Gansbaai. Zajtrk in prigrizki na ladji. Potapljanje z opazovanjem velikih belih morskih psov (z ladje in iz kletke, na vdih, najem neoprenov je vključen). Sprehod po plaži s pingvini. Kosilo in večerja nista vključena. Vrnitev v hotel.

DAN 3
Zajtrk v hotelu. Celodnevni izlet na polotok Cape: ogled mesta Hout Bay Town, rt Dobrega upanja (odvisno od vremenskih razmer, z močnim vetrom je vzpenjača lahko zaprta). Kosilo in večerja nista vključena. Vrnitev v hotel.

DAN 4
Zajtrk in odjava iz hotela. Skupinski odhod na letališče Durban.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
CENE:

 •  1540$ na potapljača  standardna dvoposteljna soba (7 noči) / 1100 usd za nepotapljača

 • 2290 usd/diver standardna dvoposteljna soba (9 noči) / 1700 usd za nepotapljača

 • 1100usd/person standardna dvoposteljna soba / (3 noči  obisk Cape Towna) / isto za nepotapljača

$ v EUR preračunano na dan plačila.

 
V ceni:
 • Namestitev v deljeni sobi za dve osebi:
- program 7 nočitev: 6 noči polni penzion v Aliwal Shoal (Blue Ocean Dive Resort) + 1 noč polpenzion v Nature Reserve Hluhluwe–Imfolozi (Hilltop Camp) 
- program 9 nočitev: 5 noči polni penzion v Aliwal Shoal (Blue Ocean Dive Resort) + 3 noči bed & breakfast v Sodwana Bay (Occi Lodge) + 1 noč polpenizon v Nature Reserve Hluhluwe–Imfolozi (Hilltop Camp)
- obisk Cape Towna: 3 noči bed & breakfast v Dolphin Inn guest house

 • Skupinsko organizirani prevozi:
Prevoz Durban Airport – Hotel – Durban Airport
Prevozi po programu
Prevoz do potapljaškega centra in potapljanje kot je navedeno po programu, ter nazaj v hotel
Lokalni let Durban - Cape town (obisk Cape Town)

 • Potapljanje:
8 potopov v Aliwal Shoal (5 stene/potopljeni objekti; 1 potop s morskimi psi; 2 potopa v Protea Banks)
5 potopov v Sodwana Bay (9 dnevni program)
1 day Great White Sharks ogled iz kletke v Gansbaai Bay (za Cape Town; z ladje in iz kletke, na vdih, najem neoprenov je vključen) ALI 1 dan potapljanja z sedmimi gills sharks / seals
Nitrox, 12l jeklenke in uteži.

 • Izleti:
1 Tradicionalni Afriški BBQ (braai)
2 dnevna Safari ruta v Nature Reserve Hluhluwe–Imfolozi (avtobus + jeep)  
paža Clifton, mestece Hout Bay, Table Mountain, Rt Dobrega upanja (Cape Town, glede na vreme)
 

Obvezna doplačila:
 • Potapljaške dovolilnice - 30$ (enkratno doplačilo na mestu samem)
 • Vstopnina v Sodwana - 30$ (enkratno doplačilo na mestu samem)
 • Vstopnina v Hluhluwe–Imfolozi - 30$ (enkratno doplačilo na mestu samem)
 • Zdravstveno zavarovanje
 • Potapljaško zavarovanje
 • Viza

Letalo doplačilo:

 • za 7 dnevni program:
  Turkish Airlines iz Ljubljane Jože Pučnik, 25.10.2020 let ob 19:50 - Istambul, Turčija 00:15 /// 2 urni postanek /// 26.10.2020 Istambul, Turčija ob 02:15 - 26.10.2020, Durban, JAR ob 13:30. = 805$
 • Turkish Airlines iz Ljubljane Jože Pučnik, 26.10.2020 let ob 19:50 - Istambul, Turčija 00:15 /// 2 urni postanek /// 27.10.2020 Istambul, Turčija ob 02:15 - 27.10.2020, Durban, JAR ob 13:30. = 720$
 • Turkish Airlines iz Durban, JAR, 02.11.2020 let ob 16:30 - Istambul, Turčija 06:05 /// 2:15 urni postanek /// 03.11.2020 Istambul, Turčija ob 08:20 - Ljubljane Jože Pučnik, 03.11.2020 ob 08:45 

 • za 9 dnevni program:
  Turkish Airlines iz Ljubljane Jože Pučnik, 26.10.2020 let ob 19:50 - Istambul, Turčija 00:15 /// 2 urni postanek /// 27.10.2020 Istambul, Turčija ob 02:15 - 27.10.2020, Durban, JAR ob 13:30. = 720$
 • Turkish Airlines iz Durban, JAR, 05.11.2020 let ob 16:30 - Istambul, Turčija 06:05 /// 2:15 urni postanek /// 06.11.2020 Istambul, Turčija ob 08:20 - Ljubljane Jože Pučnik, 06.11.2020 ob 08:45 

 • za dodatni program Cape Town: 
  Turkish Airlines iz Ljubljane Jože Pučnik, 25.10.2020 let ob 19:50 - Istambul, Turčija 00:15 /// 2 urni postanek /// 26.10.2020 Istambul, Turčija ob 02:15 - 26.10.2020, Durban, JAR ob 13:30. = 805$
 • Turkish Airlines iz Durban, JAR, 05.11.2020 let ob 16:30 - Istambul, Turčija 06:05 /// 2:15 urni postanek /// 06.11.2020 Istambul, Turčija ob 08:20 - Ljubljane Jože Pučnik, 06.11.2020 ob 08:45 

Cena letalskih vozovnic se lahko spremeni in se 100% potrdi ob rezervaciji. Urniki letov se lahko spremenijo!

Pomembno obvestilo: Uredba o priseljevanju določa, da morajo vsi, ki potujejo v Južnoafriško republiko ali iz Južne Afrike z otroki, mlajšimi od 18 let, imeti poleg veljavnega potnega lista tudi popolnoma ročno potrdilo o rojstvu. Soglasje staršev Affidavit je izjava, ki mora spremljati nepotrjeno rojstno listino ali enakovreden dokument, kadar kateri od staršev ne potuje s svojim otrokom (overjene kopije starševskih potnih listov morajo spremljati izjavo). Če potujete z otrokom / rezervirate rezervacijo, poskrbite, da boste pravočasno upoštevali zgoraj navedeno.

Dodatno (opcija):

 • 15l jeklenka 
 • Izlet v Crocworld Conservation Center
 • Izlet v lokalno vasico Phezulu Village
 • Izlet s kanuji v lokalno reko polno krokodilov in podvodnih konjev + tradicionalni afriški BBQ (Braai)
 • Hrana (v ceno ni vključeno: 1x kosilo + 1x večerja med prevozom Aliwal Shoal - Sodwana; 2x kosilo + 1x večerja v Sodwana; 1x kosilo med prevozom Hluhluwe-Imfolozi)
 • Napitnine - 100 R/day (okrog 8$/dan)
 • Osebni izdatki

Obvestilo:

- program je lahko odpovedan zaradi slabih vremenskih pogojev ali v primeru neustrezne potapljaške kategorije / znanja
- namestitve se lahko spremenijo (v primeru polne zasedenosti opisanih namestitev) - v tem primeru se ponudi druga, podobna opcija namestitve

Namestive glede na program:
Aliwal Shoal: Blue Ocean Dive Resort 
Sodwana Bay: Ogwini Lodge or Occi Lodge (subject to availability)
Nature Reserve Hluhluwe–Imfolozi: Hilltop Camp

 
Priporoča se zaščita proti malariji!
V kolikor nimaš ustrezne potapljaške certifikacije je še pravi čas, da jo opraviš z nami pred odhodom samim!
 
Viza:
 • več o vizi in pridobitvi le-te si preberi tukaj
 • dodatne informacije je lahko pridobiti na ambasadi na Dunaju direktno
 • nekaj informacij okrog države same, cepljenja in ostalo

 


DODATNE INFORMACIJE IN PRIJAVE: 

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM: 064 145 260

(Matjaž Repnik, PADI IDCs potapljaški inštruktor)

Po Facebook-u ne dajemo informacij! 

 

Cene so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, oziroma si pridržujemo spremembo cen v primeru sprememb cen izvajalev storitev pri katerih so storitve zakupljene. Cene letalskih kart se spreminjajo dnevno, zato je potrebno le-te preveriti sprotno. Opisi lahko vsebujejo napake, ki ne morejo biti podlaga za spor! Program je pripravljen v sodelovanju s Turistično Agencijo Adelo iz Kranja. Za pravopisne in ostale napake se že vnaprej opravičujemo. Pridržujemo si pravico do spremembe, popravkov že objavljene vsebine. Pridržujemo si pravico do odpovedi programa!

FaLang translation system by Faboba

PADI

PADI ver bw Adobt a dive site 
padi tec rec logo new

 

Potapljaško Zavarovanje

aquamed

Splošne informacije

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information